Centre de Dermatologia Clínica i Quirúrgica

  • Spanish
  • English
  • Català

Horari : De dilluns a divendres de 10h a 20h
  Telèfon : 93 393 31 75

Inaugurem el DermaFòrum

pell i embarásDes del nostre institut, donem inici a una nova iniciativa per als dermatòlegs: el DermaFórum.

Serà una cita mensual (últim dijous de cada mes) en el qual un especialista presentarà un tema d’actualitat d’interès dermatològic. Serà un espai per compartir coneixement, per actualitzar-nos, per discutir estratègies terapèutiques que ens ajudin en la nostra pràctica diària i, per què no ? un espai per a la tertúlia entre col·legues, acompanyats de cafès i pastetes.

Avui, donem inici a aquesta iniciativa amb el fòrum “Pell i Embaràs”, a càrrec de la Dra. Cristina Pla qui ens va parlar dels canvis fisiològics que es produeixen a la pell durant l’embaràs, diferenciant les diferents dermatosis específiques de l’embaràs com el pemfigoide gestacional, l’erupció polimorfa de l’embaràs, les erupcions atòpiques de l’embaràs i la colèstasi intrahepàtica, basant-se en el document de consens elaborat per la societat catalana de dermatologia i venereologia i la societat catalana d’obstetrícia i ginecologia.

En el debat posterior es va destacar la confusió en la terminologia per designar les diferents patologies i quines eren les claus per fer un diagnòstic diferencial. La Dra. Pla ens va recordar que davant d’una patologia cutània que es presenta durant l’embaràs seria convenient realitzar una analítica amb proves hepàtiques i àcids biliars i en alguns casos practicar una biòpsia cutània.

És de ressaltar que els ginecòlegs han observat que en la pràctica clínica no s’han trobat amb patologia fetal associada descrita a la colèstasi inteahepàtica.