Centre de Dermatologia Clínica i Quirúrgica

  • Spanish
  • English
  • Català

Horari : De dilluns a divendres de 10h a 20h
  Telèfon : 93 393 31 75

Tipus de càncer de pell

El càncer de pell és actualment el tumor maligne més freqüent en els éssers humans de pell clara i ha anat augmentant progressivament la seva incidència durant els últims anys. Poden aparèixer en qualsevol part del cos i de diferents formes (crostes, ferides, pigues, etc.).

Existeixen molts tipus de càncer de pell entre els quals destaquen, per la seva major incidència, el carcinoma basocel·lular, el carcinoma escamós i el melanoma.

El carcinoma basocel·lular

És el càncer de pell més habitual però també el que presenta un creixement més lent i amb menys probabilitats de disseminació. Un dels principals factors de risc són les exposicions solars cròniques. És per això que normalment acostumar a aparèixer a les zones més exposades al sol, com la cara, l’escot o l’esquena. Si es detecta de forma precoç, generalment té bon pronòstic.

Com detectar-lo: Normalment es presenta en forma de cicatriu dura i voluminosa amb petites venes en la superfície i pot presentar sagnat ocasional, espontani i sense causa aparent.

El carcinoma escamós o espinocel·lular

El carcinoma escamós o espinocel·lular està més íntimament relacionat amb l’exposició solar però, a diferència del carcinoma basocel·lular, és més agressiu, creix més ràpid i pot generar metàstasi. En aquesta tipologia de càncer és importantíssim el diagnòstic precoç, per evitar una possible disseminació cap a altres òrgans i poder realitzar un tractament immediat durant les seves fases inicials.

Com detectar-lo: es pot presentar en forma de lesions com berrugues que creixen ràpid i que poden adquirir tonalitats vermelloses.

El melanoma

El melanoma és un tipus de càncer de pell que s’origina a les cèl·lules encarregades del pigment, els melanòcits. Es caracteritza per ser un dels càncers més agressius i per la seva capacitat de disseminar-se amb facilitat i per això primordial la seva detecció precoç. Per aquest motiu, és recomanable fer-se revisions periòdiques de nevus o pigues i consultar amb el dermatòleg qualsevol canvi o qualsevol aparició de taques a la pell.

Com detectar-lo: sol assemblar-se als nevus, és a dir, pigues pigmentades, però que presentin asimetries, irregularitat en les vores, colors variables (vermell, negre, etc.) i normalment més gran de 6 mil·límetres. És per això que és tan important el screening cutani.

Si vol demanar cita o més informació, contacti amb nosaltres