Centre de Dermatologia Clínica i Quirúrgica

  • Spanish
  • English
  • Català

Horari : De dilluns a divendres de 10h a 20h
  Telèfon : 93 393 31 75

Neix ISADMU, una unitat multidisciplinària per tractar les malalties inflamatòries

El passat dijous 23 de març es va celebrar a la sala d’actes del Centro Médico Teknon, la 1a reunió multidisciplinària de Malalties Inflamatòries i Autoimmunes Sistèmiques organitzada pel grup ISADMU. Les sigles signifiquen Inflammatory and Systemic autoimmune Diseases Multidisciplinary Unit i té com a raó de ser millorar el diagnòstic, seguiment i tractament dels pacients amb malalties autoimmunes sistèmiques inflamatòries.

Aquest grup ha estat creat recentment i es coordina transversalment des de les especialitats de reumatologia (Dr. Juan Muñoz Ortego), digestiu (Dr. Miquel Sans Cuffi) i dermatologia (Dr.  Xavier García-Navarro, membre de Dermatek i de l’Institut de Dermatologia Garcés ). Inclou a més altres 14 especialitats mèdiques que treballen al Centre Mèdic Teknon.

IMG-20170324-WA0000-01Aquesta jornada ha suposat el tret de sortida per a ISADMU de cara a donar-se a conèixer entre la professió mèdica i ha comptat amb 6 ponències d’alt nivell científic.

En el bloc de Reumatologia va acudir des de Santiago de Compostel·la el Professor Gómez Regne que va parlar sobre les noves dianes terapèutiques en artritis reumatoide, mentre que el Dr. Muñoz Ortego va parlar de la importància de la incidència d’osteoporosi en les malalties inflamatòries i autoimmunes. En el bloc d’Aparell Digestiu la Dra. Ricart de l’Hospital Clínic ens va parlar del maneig actual amb fàrmacs biològics de la malaltia inflamatòria intestinal, mentre que el Dr. Sans es va centrar en els fàrmacs sistèmics no biològics. Finalment, a la part de Dermatologia, la Dra. Bielsa de l’hospital Germans Trias i Pujol ens va donar llum sobre el maneig de les manifestacions cutànies del Lupus eritematós mentre que el Dr. García-Navarro va plantejar la necessitat d’entendre la psoriasi com una malaltia inflamatòria sistèmica, que associa més risc de patir múltiples comorbiditats a part de l’afectació pròpiament cutània.

Així doncs, els pacients amb psoriasi, sobretot aquells amb psoriasi més greus tenen més possibilitats de patir artritis psoriàsica, esdeveniments cardiovasculars, obesitat i síndrome metabòlica, malaltia renal, malaltia inflamatòria intestinal, manifestacions psiquiàtriques i fins i tot alguns tipus de càncer com a pulmó i limfoma . Per tant, el Dr. García-Navarro va destacar la necessitat de derivar els pacients amb aquesta patologia als especialistes adequats per al seu control i tractament, donant molta importància al maneig multidisciplinari, una de les raons de ser de ISADMU.