Centre de Dermatologia Clínica i Quirúrgica

  • Spanish
  • English
  • Català

Horari : De dilluns a divendres de 10h a 20h
  Telèfon : 93 393 31 75

Acne

L’acne s’identifica per l’aparició de barbs i grans en les àrees més grasses de la pell com la cara, l’esquena o el pit. Consisteix en la inflamació de la unitat pilosebàcia de la pell creant barbs, pàpules, pústules i, de vegades, veritables quists en el conegut i temut acne nòdul-quístic.

Si bé és possible experimentar-lo en edats avançades, es sol caracteritzar per aparèixer durant l’adolescència com a resposta als canvis hormonals que pateix el cos. És més habitual en dones joves, entre els 16 i els 30 anys d’edat.

Abans de realitzar cap tractament, cal efectuar un estudi de cada pacient per conèixer els seus nivells hormonals i els seus hàbits cosmètics.

Tractament de l’acne

Mitjançant l’ús o la combinació de peelings, antiinflamatoris i antibiòtics, s’aconsegueix un tractament efectiu per l’acne amb resultats molt bons. La majoria de vegades l’acne desapareix.

En alguns casos més persistents, també es tracta al pacient amb comprimits orals de derivats de la Vitamina A (retinoides).

En els casos més greus o en els quals els retinoides no es puguin administrar, disposem de tractaments fotolumínics, com la teràpia fotodinàmica, altament eficaços sense pràcticament efectes secundaris.

Haver patit acne pot deixar en alguns casos seqüeles estètiques. Els peelings químics i la teràpia amb làser fraccional no ablatiu permeten regularitzar la superfície de la pell i minimitzar el impacte cosmètic.

Si vol demanar cita o més informació, contacti amb nosaltres.